Shiatsu
Shiatsu is drukpunt massage . Ik gebruik de Namikoshi Shiatsu methode. Deze is afkomstig uit Japan en is erkent door het Ministerie van Gezondheid, Welzijn en Onderwijs. 
Het gereedschap van de behandelaar bestaat uit de handen, met name de duimen. Daarnaast gebruikt de behandelaar de vingers en handpalmen. Andere lichaamsdelen worden niet gebruikt. In de handen zitten veel sensorische receptoren die gevoelig zijn bij aanraking. 
Shiatsu wordt gebruikt om het lichaam in balans te brengen ( ziektes zoals stress, pijn, klachten in het lichaam en in de hersenen). Door Shiatsu wordt ook het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 

Ben je niet overtuigd van wat Shiatsu voor jou kan betekenen? Lees dan wat een klant mij schreef na de behandeling. Hij was al bij twee behandelaren geweest, maar voelde de pijn in zijn rug nog steeds. Hij dacht dat het letterlijk spierenwerk was. Hij heeft een afspraak met mij gemaakt en ik heb hem behandeld. Dit is wat hij schreef: 'Hoi Ageeth, wat je precies gedaan hebt weet ik niet, maar het resultaat is verbluffend. In de loop van de dag voelde ik het al beter worden en tot nu toe heb ik zo goed als nergens meer last van'. 

Hier word je toch blij van? 

Ik weet dat het ook anders kan werken. Eerst wordt het slechter en na een dag of drie/ vier wordt het beter. Dat heb ik zelf een aantal keren ondervonden. 
Mocht je dit hebben gelezen en je bent enthousiast geraakt of je wilt het een keer uitproberen, maak dan een afspraak via info@praktijkleefbewust.nl

Ik zie je graag in mijn praktijk.

 

De Pijn Reset Methode van Tim van Orsouw.

80 tot 85% van ziektes zijn voor een groot deel of geheel ontstaan door psychische emoties. Voor genezing is er een plan nodig om het gehele persoon, mind-body, aan te pakken. De hersenen spelen een grote rol om te genezen. De hersenen hebben effect op het lichaam en het lichaam heeft effect op de hersenen. 

 

Herken jij één of meer eigenschappen van hieronder in jou ?
- Perfectionist 
- Betrouwbaar

- Goeddoender

- Spiritueel- Gelovig

- Geliefd zijn

- Zoeker van nieuwe uitdagingen

- Dwangmatig

- Behager zijn (Pleaser)
- Controle freak

Dan heb jij mogelijk last van DPS (Diversion Pain Syndrome) of TMS (Tension Myositis Syndrome).
Dokter Sarno  (de pionier) ontdekte bij zijn patiënten dat pijnklachten vaak terug kwamen op dezelfde plek of ergens anders in het lichaam na een operatie. Hij ontdekte dat onderdrukte (on)bewuste emoties tot lichamelijke veranderingen teweeg bracht in het autonome zenuwstelsel. Ader vernauwing veroorzaakt een vermindering van de bloedstroom. Bloed draagt zuurstof met zich mee. Gevolg van een vermindering van de bloedstroom is dat er minder zuurstof naar het aangedane gebied gaat. Dit veroorzaakt pijn, tinteling, brandend gevoel, gevoelloosheid en/of zwakte. De pijn is lichamelijk. De pijn is echt. De pijn is intens. De oorzaak is DPS of TMS.
Het proces begint in de hersenen. TMS wil de aandacht verschuiven van jouw ondragelijke emoties, zoals boosheid of woede, naar lichamelijke pijn.  De ondragelijke emoties  zijn erger  dan lichamelijke pijn. Als jij dit kan begrijpen en kan accepteren, dan kan jij pijn vermindering ervaren of zelfs pijnvrij worden.

 

 

 

In liefde

Wat is in liefde zijn met je zelf en wat betekent dit eigenlijk? Ik heb de woorden 'ik houd van je' nooit begrepen. Voor mij waren het lozen woorden. Ik ben 1x echt verliefd geweest en ik hield echt van haar. Ik heb echt liefdesverdriet gehad toen ik het zelf uit maakte. Daarna heb ik mijn hart gesloten, om niet meer gekwetst te worden. Woorden als ik heb je lief of ik hou van jou waren in mij ogen gewoon nep. Ik zeg deze woorden niet, totdat ik zeker weet dat er liefde is.

Na het overlijden van mijn vader, miste ik iets. Ik wist niet wat. Ik ben naar dat gemiste gevoel gegaan. Toen wist ik wat ik miste. Ik miste zijn knuffels en warme aanraking. Ik mis zijn liefde van hem naar mij. en omgekeerd.

Het is voor mij hard werken om liefde voor mezelf te voelen. Gelukkig krijg ik daar steun in van anderen. Beetje bij beetje gaat mijn hart open en dat doet pijn in mijn borstbeen. Ook gaat mijn hart soms ook weer dicht door wat ik ervaar in de buitenwereld en wat voor gevoel ik dan krijg.

Zo was ik dinsdag erg boos op de regering die de grondwet ondermijnd en dus ik weer in mijn vrijheid werd aangetast. Mijn basis van authentiek zijn. Ik kon mijn boosheid niet kwijt. Via de satsang avond kon ik deze boosheid inbrengen. Via ontspanning naar het gevoel van deze boosheid. De boosheid werd rust en strijdvaardig en heel veel liefde voor mijn kleine ikke. Ik ben voor nu in liefde met mijzelf en het voelt zo goed.

Ook via de e-mail kreeg ik een mooi verhaal binnen die precies op het juiste moment binnen komt. Dankbaar voor dit en voor de mensen die mij helpen.

Ik ben in liefde.

#inliefde

  

Ik ben nu echt Coach via de Being Autenthic methode

Afgelopen zaterdag, 14 december 2019, heb ik mijn diploma behaald bij de School of Authentic Being. Een jaartraining van o.a. persoonlijke ontwikkeling, hoe start je je praktijk op, handvatten mee krijgen om te coachen, etc. Je komt jezelf tegen in deze jaartraining door middel van  intervisie op elkaar. Je wordt steeds meer je zelf. Je gaat steeds meer naar je eigen blauwdruk. Een bijzondere jaartraining waarin dus een hoop is gebeurd met mezelf in positieve zin. Ik heb mooie ervaringen mee gekregen en ik gebruik de Being Authentic coaching in mijn praktijk. Vanuit ontspanning conflicten, overtuigingen, gedachten, die niet meer nuttig zijn, oplossen.

 

JAPAN
Een land van regels die nageleefd worden. Waar traditie en modern naast elkaar leven en elkaar in harmonie houden. Een bijzondere reiservaring achter de rug met vele dankbare momenten.  Mogen les ontvangen op de Japanse Shiatsu college. In parken gewandeld waar de stilte en schoonheid van de natuur heerst, ook al is de bewoonde wereld, die door raast, vlakbij. Mooie traditionele tempels en kastelen mogen aanschouwen. 
Zelf in Ryokans geslapen waar traditie heerst. Het eten met stokjes aan een traditionele eettafel in kimono, was een bijzondere ervaring. De Japanners zijn erg beleefd en behulpzaam. Soms was de Engelse taal genoeg.  Ook al spreek je geen Japans, met het uitbeelden en aanwijzen kom je ook heel ver.
 
 
 

 

LENTE 
De natuur is van slag wordt er gezegd. Dit klopt niet, want als je naar de Traditionele Chinese Gezondheidsleer kijkt is het al lang lente. Woensdag 13 februari was het begin van de lente. Ik voel het voor die tijd al aankomen. Dan denk ik: wanneer is het nu lente? Kijk ik in mijn agenda (ik heb het uitgeteld) en dan is het bijna lente op een paar dagen na. Dus wat nou, de natuur is van slag?! Geniet van de prachtige lente bloemen en van de kruiden die nu bloeien of uit de grond komen.

 

DECEMBER 
De maand december; druk, druk, druk. Het is de tijd om juist iets meer terug te trekken. Kijk maar in de natuur. De bomen hebben hun bladeren laten vallen en de sapstroom is naar binnen en naar de wortels toegekeerd. Veel dieren nemen een winterslaap en komen pas in de lente weer te voorschijn. Pak daarom op tijd jouw rustmoment in deze drukke maand.