SHIATSU

Namikoshi Shiatsu 
Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. Op een ontspannen manier en met gebruik maken van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. Soms wordt er zelfs over iemand gelopen. Bij Namikoshi Shiatsu wordt alleen gebruik gemaakt van de duimen en handpalmen. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt ki/chi genoemd. De naam Shiatsu is in Japan ontstaan door de oprichter van Namikoshi Shiatsu: Tokujiro Namikoshi. Deze voorvechter van de Namikoshi heeft de techniek vervolmaakt tot wat hij nu is. Deze technieken zijn o.a. druk geven op speciale tsubo's (drukpunten), meridiaanstrekkingen, gewrichtsmanipulaties en tonificerende aanrakingen. Kosten per sessie €50,00. Een traject van 5x kost je €225,-. Weet dat je na één sessie er nog niet bent. De kwaal bestaat al zo lang en dat kan in één sessie niet verdwijnen.

Klachten en ongemakken kunnen overal in het lichaam aanwezig zijn. Ik kan op afstand werken, maar ook plaatselijk.  Energie die geblokkeerd wordt, kan door middel van energetische massage, reiki en Shiatsu weer in beweging worden gebracht.

Bij energetische massage werk ik met olie direct op het lichaam. Ik werk op de meridianen en voel waar een teveel of een tekort aan energie zit in het lichaam. Ik kan de energie verschuiven met de massage. Kosten €50,00 per sessie.
Bij hotstone massage gebruik ik olie en warme stenen op het lichaam. De warmte die de stenen afgeven werken ver door in de spieren en verlicht spanningen. Bij deze massage wordt zowel met warme stenen als met de handen uitgebreid gemasseerd. Kosten € 35,- per behandeling.

Naast deze massages kan ik speciaal voor de rug de Dorn & Breuss massage toepassen. 

De Dorn behandeling is een subtiele en zachte methode om een beenlengte verschil op te heffen, een eventuele scheefstand van het bekken te corrigeren en rugwervels recht te zetten en weer mobiel te maken.

Door een klein beenlengte verschil of een scheefstand van het bekken/SI gewricht kunnen diverse ernstige pijnklachten ontstaan. 
Een Dorn behandeling wordt bij mij  afgesloten met de "Breuss massage". Dit is een speciale wervel en rugmassage die ook erg ontspannend werkt. De behandelde wervels en spieren krijgen door deze massage de kans zich aan de nieuwe (de natuurlijke stand)  situatie aan te passen. Na de behandeling zal de werking hiervan doorgaan. 

 

COACHING & BEGELEIDING VIA DE BEING AUTHENTIC  METHODE

Onverklaarbare kwaaltjes komen niet zomaar ergens vandaan. Je wilt meer uit je leven halen, je wilt jezelf veranderen, je wilt stappen maken. Dit alles wil maar niet lukken en dat gaat aan je vreten. Dit zijn de onverklaarbare kwaaltjes. Volg bij mij een traject. 
Via lichte en liefdevolle aanraking raak je in ontspanning. Door die ontspanning kan je beter naar je gevoel gaan. Door gerichte vragen te stellen komen we samen tot de kern (oorzaak). Bij de kern aangekomen, kunnen we er samen aan werken om dit te veranderen. Jij, alleen kan dit oplossen, ik ben diegene die jou daarin begeleid. Als jij wilt veranderen, als jij stappen wilt gaan maken,  dan gaat dit zeker lukken in een traject. Investeer in jezelf en wordt een betere versie van jezelf. Dan word jij Authentic, naar wie jij bent en wilt zijn. Traject kost €225.

REIKI

Reiki is een Japanse helingswijze die werkt door handoplegging en het ‘sturen’ van energie. Reiki is zowel de naam van de methode als de naam van de energie die doorgegeven wordt. Het werkt op emotionele, mentale, spirituele en op lichamelijk niveau. Vaak treedt tijdens een Reiki behandeling een diepe ontspanning op. Tijdens de behandeling kan de kleding aangehouden worden. Kosten per sessie €50,00.

 

BEWEGEN

Naast massage, reiki en Shiatsu kan energie ook gaan stromen door langzaam en vloeiend bewegen. Dit wordt gedaan door middel van verschillende Qi Gong oefeningen. Niet alleen de energie gaat beter stromen, ook het hoofd wordt  meer ontspannen. Je bent tijdens de oefeningen niet in je hoofd bezig, maar gericht op de beweging. Je bent in het nu.
Om het lichaam sterker te maken kunnen er Pilates oefeningen worden meegegeven. Deze oefeningen maken je houdingsspieren sterk. Doordat Pilates oefeningen rustig en op de ademhaling worden uitgevoerd, word je ook hiervan rustig in je hoofd.

 

COGNITIEVE FITNESS
Is een beweegprogramma dat is ontstaan vanuit de GGZ. Zowel het brein als het lichaam wordt geactiveerd tijdens de beweegles. Cognitieve Fitness kan aan elke doelgroep worden gegeven. Ik geef het vooral aan senioren als preventie.  Wil je Cognitieve Fitness in huis halen, dan ben ik diegene die het kan en mag geven. Het is een project van 15 weken. Kosten in overleg.

ZELFVERDEDIGING VOOR MEISJES/ VROUWEN en ROTS&WATER TRAINING
Ben je niet zo zeker van jezelf, heb je meer zelfvertrouwen nodig, wil je voor jezelf opkomen dan kan je een fysieke cursus volgen bij mij om wel te bereiken wat je wilt. Ben je niet fysiek ingesteld dan kan ook via  Coaching &Begeleiding meer vertrouwen krijgen, doordat je meer naar binnen gaat en tot je eigen kern kan komen. Kosten in overleg.