Home » Expertisen

COACHING & BEGELEIDING VIA DE AUTHENTIC BEING METHODE

Onverklaarbare kwaaltjes komen niet zomaar ergens vandaan. Je wilt meer uit je leven halen, je wilt jezelf veranderen, je wilt stappen maken. Dit alles wil maar niet lukken en dat gaat aan je vreten. Dit zijn de onverklaarbare kwaaltjes. Volg bij mij een traject. 
Via lichte en liefdevolle aanraking raak je in ontspanning. Door die ontspanning kan je beter naar je gevoel gaan. Door gerichte vragen te stellen komen we samen tot de kern (oorzaak). Bij de kern aangekomen, kunnen we er samen aan werken om dit te veranderen. Jij, alleen kan dit oplossen, ik ben diegene die jou daarin begeleid. Als jij wilt veranderen, als jij stappen wilt gaan maken,  dan gaat dit zeker lukken in een traject. Investeer in jezelf en wordt een betere versie van jezelf. Dan word jij Authentic, naar wie jij bent en wilt zijn. Traject kost €300,-.

VOEDING

In de TCG (Traditionele Chinese Gezondheidsleer) wordt vaak gekeken naar jouw voedingspatroon. Er wordt gesproken over: ' Voeding is jouw medicijn, jouw medicijn is jouw voeding'. Je houdt een week jouw voedingspatroon bij en dan kan ik samen met je kijken hoe we een aantal veranderingen in jouw voedingspatroon kunnen toepassen. Op deze manier kan je ook al beter in balans komen.
Weet jij dat we dagelijks zo wie zo tekort aan voedingswaarden binnen krijgen? De voedingswaarden in groenten en fruit is in de loop der jaren erg achteruit gegaan. Eigenlijk zijn we ondervoed. Door dagelijks voedingssupplementen in te nemen die op elkaar zijn afgestemd kunnen deze tekorten worden aangevuld. 


MASSAGE

Klachten en ongemakken kunnen overal in het lichaam aanwezig zijn. Ik kan op afstand werken, maar ook plaatselijk.  Energie die geblokkeerd wordt, kan door middel van energetische massage, reiki en Shiatsu weer in beweging worden gebracht.

Bij energetische massage werk ik met olie direct op het lichaam. Ik werk op de meridianen en voel waar een teveel of een tekort aan energie zit in het lichaam. Ik kan de energie verschuiven met de massage. Kosten €42,40,- per sessie.

Namikoshi Shiatsu 
Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. Op een ontspannen manier en met gebruik maken van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. Soms wordt er zelfs over iemand gelopen. Bij Namikoshi Shiatsu wordt alleen gebruik gemaakt van de duimen en handpalmen. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt ki/chi genoemd. De naam Shiatsu is in Japan ontstaan door de oprichter van Namikoshi Shiatsu: Tokujiro Namikoshi. Deze voorvechter van de Namikoshi heeft de techniek vervolmaakt tot wat hij nu is. Deze technieken zijn o.a. druk geven op speciale tsubo's (drukpunten), meridiaanstrekkingen, gewrichtsmanipulaties en tonificerende aanrakingen. Kosten per sessie €55,-.

Naast deze massages kan ik speciaal voor de rug de Dorn & Breuss massage toepassen. 

De Dorn behandeling is een subtiele en zachte methode om een beenlengte verschil op te heffen, een eventuele scheefstand van het bekken te corrigeren en rugwervels recht te zetten en weer mobiel te maken.

Door een klein beenlengte verschil of een scheefstand van het bekken/SI gewricht kunnen diverse ernstige pijnklachten ontstaan. 
Een Dorn behandeling wordt bij mij  afgesloten met de "Breuss massage". Dit is een speciale wervel en rugmassage die ook erg ontspannend werkt. De behandelde wervels en spieren krijgen door deze massage de kans zich aan de nieuwe (de natuurlijke stand)  situatie aan te passen. Na de behandeling zal de werking hiervan doorgaan. 


BEWEGEN

Naast massage, reiki en Shiatsu kan energie ook gaan stromen door langzaam en vloeiend bewegen. Dit wordt gedaan door middel van verschillende Qi Gong oefeningen. Niet alleen de energie gaat beter stromen, ook het hoofd wordt een stuk ontspannender. Je bent tijdens de oefeningen niet in je hoofd bezig, maar gericht op de beweging. Je bent in het nu.
Om het lichaam sterker te maken kunnen er Pilates oefeningen worden meegegeven. Deze oefeningen maken je houdingsspieren sterk. Doordat Pilates oefeningen rustig en op de ademhaling worden uitgevoerd, word je ook hiervan rustig in je hoofd.


MEDITATIE

Via meditatie kan je een beter contact met jezelf krijgen. Door uit je hoofd te gaan en je aandacht naar je ademhaling te brengen kom je meer bij jezelf. Je kunt dan beter gaan voelen wat je wilt. Er zijn verschillende meditatievormen. Samen gaan we kijken wat er bij jou past.

REIKI

Reiki is een Japanse helingswijze die werkt door handoplegging en het ‘sturen’ van energie. Reiki is zowel de naam van de methode als de naam van de energie die doorgegeven wordt. Het werkt op emotionele, mentale, spirituele en op lichamelijk niveau. Vaak treedt tijdens een Reiki behandeling een diepe ontspanning op. Tijdens de behandeling kan de kleding aangehouden worden. Kosten per sessie €50,-.

 

ZELFVERDEDIGING VOOR MEISJES/ VROUWEN en ROTS&WATER TRAINING
Ben je niet zo zeker van jezelf, heb je meer zelfvertrouwen nodig, wil je voor jezelf opkomen dan kan je een fysieke cursus volgen bij mij om wel te bereiken wat je wilt. Ben je niet fysiek ingesteld dan kan ook via  Coaching &Begeleiding meer vertrouwen krijgen, doordat je meer naar binnen gaat en tot je eigen kern kan komen. Kosten in overleg.

 

ZET JE BREIN IN BEWEGING
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. Tijdens het oefenen worden verschillende zintuigen (spraak, gehoor, zicht, gevoel) geactiveerd en daardoor worden verschillende hersengebieden aan het werk gezet. Dit kan zorgen voor een betere verbinding tussen de beide hersenhelften en tussen de betrokken hersengebieden onderling. Hierdoor worden de conditie van de hersenen verbetert en kan er een verbetering optreden van veel hersenfuncties. Kosten in overleg.

Deze cursus kan worden gegeven aan volwassenen en kinderen.