Home » Cursussen

CURSUSSEN

CURSUS Namikoshi Shiatsu masseur
In 1964 erkende het Japanse Ministerie van Volksgezondheid Namikoshi Shiatsu als zelfstandige therapeutische behandelmethode met de volgende definitie:
Therapie, die druk met duimen en handpalmen toepast op bepaalde punten van het lichaam, onregelmatigheden corrigeert, gezondheid onderhoudt en verbetert, bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten (diverse pijnen, stress, ongeregeldheden in het zenuwstelsel, etc.) en de zelf genezende werking van het organisme activeert. Heeft geen bijwerkingen.”

Zet jij je eerste stappen als masseur of ben je op zoek naar een verdieping van je werk als therapeut?
Deze cursus is voor een ieder die op een verantwoorde wijze een lichaamsbehandeling wil geven. Je hebt geen kennis of ervaring nodig om je de techniek van een Namikoshi shiatsu basisbehandeling eigen te maken.

De cursus wordt gegeven op DINSDAGAVOND, om de week.  De lestijd is van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten van deze 2-jarige cursus bedraagt €1395,- (exclusief examenkosten). 
De cursus wordt afgesloten met een examen. De geslaagden krijgen een officieel certificaat afkomstig uit Japan.

De eerste les zal starten op dinsdag 17 september 2019, in De Oude School, Dorpsweg 70, 1711 RK Hensbroek.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing van cursisten vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Aanmelden kan via mij. Ik ben één van de  instructeurs: info@praktijkleefbewust.nl.

Wil je weten wat Namikoshi shiatsu precies inhoud? Kijk dan op www.praktijkleefbewust.nl

 

CURSUS  Qi Gong
Qi Gong is een bewegingsleer die van oorsprong te vinden is in de Chinese (natuur) filosofie. In de basis is Qi Gong bedoeld om de gezondheid te bevorderen. Wanneer je lichaam in balans is dan voel je je goed, zit je lekker in je vel. Is deze balans weg door bijvoorbeeld stress of een te zware fysieke belasting/ beweging (of helemaal geen beweging), dan raken de organen overbelast en blokkeren de energiebanen (meridianen) in het lichaam, waardoor de energie niet goed meer door het lichaam kan stromen. Door Qi Gong te beoefenen kan de energie weer door de energiebanen stromen. Hierdoor kunnen  blokkades worden opgeheven. Het lichaam wordt weer in  balans gebracht. De letterlijke vertaling van Qi Gong is: 'oefening van de energie'. In Nederland wordt Qi Gong gemakshalve Tai Chi genoemd. Als je Qi Gong beoefent doe je dit voor de algehele gezondheid, houding, soepelheid, ontspanning, concentratie, meditatie, harmonie, evenwicht, kracht en een goede ademhaling. De oefeningen worden vloeiend, op de ademhaling en rustig uitgevoerd. Dit kan rust in je hoofd geven  en ontspanning van het hele lichaam.

 

Bewegingslessen worden verzorgd 1 op 1-2  bij mij in de praktijkruimte.

Workshop Qi Gong is ook mogelijk op afspraak.

 

CURSUS 'Zet je Brein in Beweging'
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. Tijdens het oefenen worden verschillende zintuigen (spraak, gehoor, zicht, gevoel) geactiveerd en daardoor worden verschillende hersengebieden aan het werk gezet. Dit kan zorgen voor een betere verbinding tussen de beide hersenhelften en tussen de betrokken hersengebieden onderling. Hierdoor worden de conditie van de hersenen verbetert en kan er een verbetering optreden van veel hersenfuncties.

Deze cursus kan worden gegeven aan volwassenen en kinderen.

Wilt u een cursus 'Zet je Brein in Beweging' op maat? Maak dan een hier een afspraak met mij.


Open uurtje op maandag 23 september 2019. Er wordt uitleg gegeven waarom 'Zet je Brein in Beweging' goed voor je is en wat de voordelen zijn om dit te volgen.  Je mag meteen meedoen om te proeven of deze cursus wat voor je is.  
Locatie: Wijksteunpunt de Lindehof, Graaf Willemstraat 27, 1718 BR Hoogwoud.
Tijd: 10:00-11:00 uur.

Voor meer informatie zie
hier.

 

CURSUS 'Kom op voor Jezelf'
Tijdens de lessen worden veel vaardigheden aangeboden om in hun kracht te gaan staan en om iets terug te kunnen doen. Hierdoor kan het zelfvertrouwen worden vergroot. Er wordt gestoeid met respect voor elkaar. Je eigen ruimte innemen en deze ook daadwerkelijk bewaken. Grenzen stellen en lichaamstaal komen ook aanbod. Na elke les wordt er over de les gepraat wat zij ervan vonden en wat zij hebben geleerd. Dan zijn de kinderen niet alleen lichamelijk bezig, maar ook mentaal, omdat zij dingen kunnen benoemen en voelen.

Wat is het resultaat van deze training?
Toename van Zelfvertrouwen
Je kind stopt met pesten
Je kind word niet meer gepest, want daar is geen ruimte meer voor.
Een blij kind dat goed in zijn of haar vel zit
Leert samen werken en samen spelen
Je kind leert zich te verweren
Het kan goed zijn grenzen stellen en bewaken
Respect voor zichzelf en anderen

Het is een training van 10 lessen:
Maandag 23 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december, 6 en 20 januari 2020, 3 en 17 februari van 15.15 tot 16.15 uur.
Er is plaats voor maximaal 8 kinderen en met mooi weer is de les buiten.

De lessen worden gegeven door Ageeth Bakker van Praktijk Leef Bewust uit Obdam
De lessen zijn een combinatie van Judo en de Rots en Water training.

Deze lessen worden gegeven in Praktijk Irene Vink
Belkmerweg 31A 1754GB Burgervlotbrug

De kosten voor 10 lessen zijn € 100,- per kind.
Je kan ook losse lessen volgen, een les kost dan €15,- per keer. 
Komt je kind samen met iemand dan is het €12,50 per kind.

Aanmelden kan via irenevink@hotmail.com of info@praktijkleefbewust.nl